Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Монастирищині діють шахраї – псевдоподатківці!

, опубліковано 23 січня 2020 о 11:18

Цими днями на телефони підприємців Монастириського району надходили дзвінки від невідомих осіб, які шахрайським шляхом намагаються виманити гроші. Зокрема, зловмисники телефонують до бізнесменів з номерів 0686069447 та 0986037771 і просять зателефонувати «керівнику» податкової на номер 0985487388. Там додзвонювачів вже чекає «начальник», який просить надати грошову допомогу для залагодження перевірки зі столиці, у зв’язку із переатестацією працівників.

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області вкотре наголошують, що жодних вказівок збирати гроші від свого імені ніяким довіреним особам не надавали і давати не можуть. Ніхто із посадових осіб із вищевказаними питаннями не звертався і звертатись не може. Тож підприємцям та громадянам варто бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

З метою запобігання використання шахраями злочинних схем, попередження фінансових втрат для підприємництва та недопущення можливих проявів дискредитації органів ДПС України, суб’єктам господарювання варто негайно повідомляти про будь-які випадки вимагання грошей чи вчинення протиправних дій від імені працівників податкової служби відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрямок «4».  

Як ми вже повідомляли раніше, за такою ж схемою аферисти намагались заволодіти грішми тернопільських підприємців.