Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 12 млн грн податкової знижки віддали жителям Тернопільщини

, опубліковано 26 жовтня 2021 о 10:36

З початку цього року 4881 наш краянин подав декларацію про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку. Жителі Тернопільщини задекларували 77,9 млн грн витрат. Порівняно з дев’ятьма місяцями минулого року кількість декларантів зросла на 663 особи, а задекларовані витрати – на 10,5 млн гривень.

Більшість краян, а це 4055 (83%) осіб, подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 767 декларантів. Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 31 жителя краю. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 8 декларантам та стільком же через переобладнання транспортних засобів. Ще 12 осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

За насідками перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 13,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Трохи більше 89 відсотків, а це 12,1 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадуємо, що деклараційна кампанія завершилася 1 травня звітного року. Проте громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року – до 31 грудня включно.