Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Влада та бізнес обговорили шляхи співпраці задля економічного розвитку Тернопільщини

, опубліковано 28 квітня 2021 о 09:58

Днями відбулася робоча зустріч начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайла Яцини, голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша та голови ради Асоціації платників податків України у Тернопільській області Івана Іскерського. Учасники зібрання обговорили ряд важливих питань стосовно наповнення місцевих бюджетів краю та пошуків резервів додаткових надходжень, а також наголосили на важливості співпраці влади та бізнесу області для вирішення даних завдань.

«Основне, на чому нам варто зосередитись, – це детінізація економіки, а саме: офіційне працевлаштування працівників, виплата зарплат на належному рівні, легальна та прозора робота бізнесу. Усе це сприятиме розвитку інфраструктури усіх територіальних громад Тернопільщини, в чому ми з вами й зацікавлені», – наголосив очільник податкового відомства.

Михайло Яцина також зауважив, що, незважаючи на реалії ведення бізнесу в умовах карантину, спостерігається позитивна динаміка щодо сплати податкових платежів.

«Так, упродовж першого кварталу цього року до Зведеного бюджету України платники податків Тернопілля спрямували 2 млрд 413 млн грн податків та зборів. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст склав 578,3 млн грн або на 31,5 відсотків більше. Зокрема, до місцевих бюджетів області надійшло 1 млрд 174,2 млн грн платежів», – конкретизував посадовець.

Наприкінці зустрічі учасники домовились про подальшу співпрацю та систематичний обмін інформацією задля плідної роботи, збільшення надходжень до бюджетів та, відповідно, розвитку Тернопільщини.