Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальні доходи жителів Тернопільщини додали територіальним громадам 4,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 22 січня 2021 о 09:51

Торік жителі Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили 4 млрд 348,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

«Відрадно, що попри нелегкі економічні умови, в яких нам довелося жити і працювати минулоріч, надходження цього платежу зросли на 9,4 відсотка порівняно з січнем-груднем 2019 року або на 372,1 млн грн більше. Додатково бюджети отримали 388,5 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 9,8 відсотка», – зазначив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 3 млрд 248,7 млн грн податку, а це «плюс» 291,1 млн грн до очікуваних. До державного бюджету наші краяни перерахували 1 млрд 99,9 млн грн платежу, що на 97,3 млн грн перевищило індикативні надходження.

«Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 80 відсотків і є основним джерелом їх зростання, а відповідно і фінансового забезпечення територіальних громад, розвитку їхньої інфраструктури», – розповів Михайло Яцина. На думку очільника податкового відомства Тернопільщини, резерви додаткових надходжень податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.