Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Тернопільщини списали 22,6 млн гривень податкового боргу

, опубліковано 21 січня 2021 о 09:13

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що на виконання пункту 24 підрозділу 10 розділу XXПодаткового кодексу України (далі – ПКУ) у грудні 2020 року ДПС України на центральному рівні в автоматичному режимі проведено списання податкового боргу платникам податків, у яких станом на 01.11.2020 р. сукупний податковий борг за усіма місцями обліку такого боргу не перевищував 3060,00 гривень.

Загалом 99095 платникам податків Тернопільщини списали 22,6 млн грн податкового боргу. Інформацію про списаний податковий борг платник податків може отримати в Електронному кабінеті, на веб-порталі ДПС.

Крім цього, платникам податків надана можливість скористатись пунктом 23 підрозділу 10 розділу XX ПКУ щодо списання штрафних санкцій та пені за умови погашення суми податкового боргу за основним платежем, що виник станом на 01.11.2020 р. та сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі при поданні відповідної заяви.

Положення цього пункту не застосовуються щодо:

- великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним підпунктом 14.1.24 пункту 14.1 статті 14 ПКУ;

- осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;

- осіб, щодо яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;

- банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;

- осіб, які мають податковий борг з митних платежів;

- осіб, які мають заборгованість зі сплати санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

Штрафні санкції і пеня, що підлягають застосуванню у зв’язку зі сплатою такого податкового боргу, не підлягають застосуванню та нарахуванню, а нараховані – підлягають коригуванню до нульових показників.