Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від реалізації легального алкоголю та тютюну територіальні громади Тернопільщини отримали 106,6 млн грн

, опубліковано 19 січня 2021 о 10:08

Торік суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили до державного бюджету 15,8 млн грн акцизного податку. Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, сплата перевищила очікувані надходження на 7,4 відсотка. Відтак додатково скарбниця країни отримала 1,1 млн гривень.

«Найбільше сплатили акцизного податку з виробництва горілчаної продукції – 15,6 млн грн. Ще по 100 тис. гривень із виробництва спирту та пива», – деталізував він.

На території області минулоріч провадили діяльність 7 підприємств, які є виробниками підакцизної продукції та сплачують «акциз» до держбюджету.

Територіальні громади краю за січень-грудень 2020 року отримали 106,6 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що на 3,3 млн грн більше, ніж очікувалося. При цьому 35,1 відсотка складає податок з алкогольних напоїв, а це – 37,4 млн гривень. Ще 50,5 млн грн (47,2 відсотка) отримали місцеві бюджети від реалізації тютюнових виробів, а 18,9 млн грн (17,7 відсотка) – пива.

«Хотів би наголосити, що фактично кожен споживач легальної підакцизної продукції вносить свою частку у розвиток територіальних громад. Адже 5 відсотків від реалізованого алкоголю, тютюну та пива отримують місцеві бюджети», – констатував податківець.