Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жителям Тернопільщини повернули 10,7 млн грн податкової знижки

, опубліковано 23 жовтня 2020 о 09:51

З початку цього року 4218 наших краян подали декларації про майновий стан та доходи до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку. Вони задекларували 67,4 млн грн витрат.

Більшість жителів Тернопілля, а це 3485 (82%) осіб – подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 657 декларантів. Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 32 жителів краю. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 11 декларантам та стільком же через зроблені пожертвування. Ще 12 осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, а 10 – витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів.

За насідками перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 12,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Трохи більше 86 відсотків, а це 10,7 млн грн визначеної до відшкодування суми вже повернули декларантам.

Нагадуємо, що громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року – 31 грудня включно.