Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці обговорили податкові новації із представниками малого бізнесу

, опубліковано 22 жовтня 2020 о 10:00

Чергова робоча зустріч із представниками бізнесу відбулася в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. Цього разу заступник очільника податкового відомства краю Петро Якимчук та заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на додану вартість управління податкового адміністрування Сергій Господарик зустрілися із представниками бізнесу, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування.

Учасники зібрання обговорили функціонування бізнесу в час карантинних обмежень, сплату податків і зборів до місцевого та державного бюджетів, зміни до податкового законодавства.

Петро Якимчук зазначив, що діяльність податкової служби спрямована на розвиток партнерських відносин із бізнесом. «Відбувається постійне вдосконалення сервісних послуг, підвищується рівень обслуговування платників, створюються та втілюються нові програмні рішення. Проте детінізація економічних процесів на теренах краю, створення конкурентних умов для ведення чесного бізнесу залишаються серед пріоритетів нашої роботи», – констатував посадовець.

Представникам бізнесу розповіли про особливості впровадження програмних РРО інші зміни податкового законодавства. Податківці також наголосили на необхідності дотримання законодавства щодо використання легальної зайнятості та виплати заробітної плати найманим працівникам вище мінімального рівня. Адже сплачені податки із заробітної плати це не лише наповнення місцевих бюджетів, а й соціальний захист самих працівників.