Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій письмові звернення розглядають без порушень

, опубліковано 20 жовтня 2020 о 09:48

Упродовж січня-вересня 2020 року до Головного управління ДПС у Тернопільській області надійшло 61 письмове звернення від 63 громадян. Серед усіх заяв є одне колективне та 6 анонімних.

За тематикою найбільше звернень стосувалися контрольно-перевірочної роботи – 27 заяв. Нюансами сплати податку на майно цікавились шестеро осіб. По п’ять заяв надійшло щодо консультацій з питань податкового законодавства та повідомлення про своє рішення відмовитися від отримання реєстраційних номерів облікових карток платників податків. Про ухилення від сплати податків інформували три заявники, стільки ж цікавилися ліцензуванням певних видів господарської діяльності та деталями нарахування податку на доходи фізичних осіб. У зверненнях також порушували питання нарахування єдиного внеску, податку на додану вартість, єдиного податку, подання звітності, виконання судових рішень тощо.

За результатами розгляду письмових звернень податківці надали роз’яснення на 33 звернення, ще 14 вирішили позитивно. Три заявники отримали відмову, стільком же повернули звернення та переадресували за належністю. Також п’ять звернень не підлягають розгляду.