Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині податківці та представники юстиції обговорили шляхи погашення податкового боргу

, опубліковано 06 серпня 2020 о 14:20

Робоча зустріч щодо протидії формуванню податкового боргу перед бюджетами відбулася нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. У заході взяли участь начальник ДПС в області Іван Пунько, його заступник Петро Якимчук, начальник управління по роботі з податковим боргом Михайло Манастирський, начальник відділу по роботі з податковим боргом Тернопільського управління Наталія Зелінська. Державну виконавчу службу представляли Андрій Хічій – заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) та Володимир Банах – начальник Тернопільської міської ДВС Південно-Західного міжрегіонального Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ). Присутні коротко проаналізували забезпечення примусового виконання рішень щодо погашення податкової заборгованості платниками Тернопільщини упродовж першого півріччя цього року, окреслили шляхи активізації взаємодії податківців та працівників юстиції в частині забезпечення їх виконання.

«Скорочення податкового боргу та заборгованості з єдиного соціального внеску залишаються пріоритетним напрямком роботи як податкової служби, так виконавчої, – констатував начальник ГУ ДПС в області Іван Пунько. – Відтак у конструктивному діалозі ми зможемо скоординувати наші дії, окреслити коло проблемних питань щодо примусового виконання виконавчих документів за заявами органів ДПС та спільно визначити шляхи їх вирішення». Він висловив сподівання, що нарада буде конструктивною та дозволить організувати спільну роботу із скорочення податкового боргу загалом та єдиного внеску зокрема.

Адже упродовж першого півріччя податківці Тернопільщини направили до органів виконавчої служби 4543 узгоджених вимог про сплату боргу, недоїмки з єдиного внеску на 32,4 млн гривень. За січень-червень надійшло 4,8 млн грн заборгованого єдиного внеску.

Зі свого боку представники Державної виконавчої служби запевнили, що здійснюється систематичний контроль та перевірка роботи державних виконавців з виконання рішень щодо погашення податкового боргу, проводиться аналіз та моніторинг стану виконання виконавчих документів вказаної категорії тощо. «На сьогодні триває активний пошук нових шляхів взаємодії, спрямованої на підвищення результативності роботи зі стягнення такої заборгованості, удосконалюються методи роботи задля підвищення ефективності заходів», – запевнили вони.

Учасники наради також обговорили можливість погашення податкової заборгованості через реалізацію заставного майна боржників та продуктивної взаємодії  щодо своєчасності та повноти вжиття виконавчих дій зі стягнення податкової заборгованості.

На завершення присутні домовились продовжити й надалі такі спільні наради щодо удосконалення механізму роботи в частині погашення податкового боргу. Адже це дає можливість скоординувати заходи, підвищити результативність спільної діяльності у даному напрямку та сприяє належному наповненню бюджетів усіх рівнів.