Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесу Тернопільщини віддали 176 млн грн податку на додану вартість

, опубліковано 12 травня 2020 о 11:36

Впродовж січня-квітня 2020 року суб’єктам господарювання Тернопільщини повернули 176 млн грн податку на додану вартість.

Загалом про відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок заявили 97 суб’єктів господарювання – юридичних осіб краю. Задекларували до повернення вони 161 млн гривень цього податку. Станом на початок травня загальний залишок невідшкодованого ПДВ склав 72 млн гривень. З них 56 млн грн перебувають у стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідними нормативними документами, а щодо 16 млн грн триває судовий та адміністративний розгляд.

Також фахівці податкової служби області упередили бюджетне відшкодування даного платежу на 300 тис. гривень, що на 700 тис. грн менше, ніж минулоріч.

Вважаємо за доречне нагадати, що право на отримання відшкодування ПДВ має виключно той платник ПДВ, який задекларував суму від’ємного значення податку в податковій декларації, здійснив відповідний розрахунок суми відшкодування (подав додаток Д3) та подав до контролюючого органу відповідну заяву про повернення суми бюджетного відшкодування (додаток Д4).

При цьому умовою для декларування платником ПДВ суми податку до бюджетного відшкодування, зокрема, є фактична сплата отримувачем товарів/ послуг у попередніх та звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/ послуг.