Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині майже 46 відсотків сплачених до держбюджету платежів займає податок на додану вартість

, опубліковано 08 травня 2020 о 10:00

Упродовж січня-квітня цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини спрямували до Державного бюджету України 460 млн грн податку на додану вартість. Це перевищило очікувані надходження з даного платежу на один відсоток, тому скарбниця країни отримала 4,4 млн грн ПДВ додатково. Порівняно ж із чотирма місяцями минулого року фактичні надходження збільшились на 77,9 млн грн або плюс 20,4 відсотка.

Варто зазначити, що податок на додану вартість – один із бюджетоформуючих платежів. Його частка у сплачених підприємництвом нашого краю до державної скарбниці доходах складає майже 46 відсотків.

Середньомісячна сплата цього платежу цьогоріч складає 115 млн гривень. Порівняно з січнем-квітнем 2019 року це – плюс 19,5 млн гривень.

У квітні цього року суб’єкти господарювання Тернопілля сплатили 89,2 млн грн податку на додану вартість, що перевищило очікувані надходження на 2,1 млн гривень. Проте порівняно з минулим роком сплата податку у квітні зменшилась. Адже вживаються заходи щодо протидії поширення коронавірусної інфекції, відповідно бізнес змушений тимчасово призупинити свою діяльність.

До речі, на початок травня цього року на обліку в органах ГУ ДПС області перебувало 3134  платники ПДВ, з них 2677 юридичних осіб та 457 фізичних осіб – підприємців. Порівняно з аналогічним періодом минулого року їхня кількість зросла: юридичних осіб плюс 85, а приватних підприємців – на 17 осіб.