Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тернопільщині кількість податкових перевірок скоротилась на чверть

, опубліковано 24 жовтня 2019 о 10:48

Упродовж січня-вересня 2019 року фахівці управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 232 перевірки суб’єктів господарювання-юридичних осіб. Порівняно з відповідним минулорічним періодом кількість таких заходів скоротилась на 60 або 25,9 відсотка. Сума донарахованих грошових зобов’язань склала майже 71,9 млн гривень, що на 24,3 млн грн більше, ніж минулоріч.

Крім того, зменшено суб’єктам господарювання  неправомірно задекларовані збитки на суму 32,1 млн грн та неправомірно задеклароване від’ємне значення податку на додану вартість на суму 3,8 млн гривень.   

За словами виконувача обов’язків начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерія Лісницького, підрозділи контрольно-перевірочної роботи першочергову увагу приділяють проведенню перевірок суб’єктів господарювання, що мають ризики в своїй діяльності, тобто використовують ризикоорієнтований підхід. «Зростання надходжень до бюджету здійснюється виключно за рахунок детінізації економіки», – наголосив він. Фахівці відомства перевіряють лише тих платників, які входять до ризикових груп або використовують так звані «тіньові схеми», уникають сплати платежів до бюджетів, мінімізуючи податкові зобов’язання.

Нагадаємо, що з планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2019 рік можна ознайомитись на офіційному порталі ДПС України у розділі «Діяльність», підрозділ «Плани та звіти роботи».