Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зменшення податкової заборгованості – у форматі прямого діалогу

, опубліковано 15 жовтня 2019 о 16:32

У приміщенні Головного управління ДПС у Тернопільській області нещодавно відбулася робоча зустріч виконувача обов’язків начальника відомства Валерія Лісницького із заступником голови правління ВАТ «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» Володимиром Бобриком та т.в.о. директора Дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України» Михайлом Харуком. Темою для обговорення були питання щодо погашення існуючої на підприємстві заборгованості зі сплати податків і зборів та єдиного соціального внеску, а також шляхи відновлення повноцінної діяльності підприємства.

«На мою думку, такі бесіди у формі конструктивного діалогу з платниками податків дають можливість оперативно реагувати на проблемні питання, з якими стикаються податківці та платники податків», – констатував очільник податкової служби області. Валерій Лісницький також наголосив, що проведення зустрічей дає новий імпульс зміцненню партнерських відносин.

Учаснику заходу дійшли думки, що такі діалоги дають можливість вирішувати проблеми підприємства в правовому полі, без шкоди для його діяльності, створюють умови, коли платник не лише слухає позицію офіційного відомства, а й має можливість донести своє бачення того чи іншого питання. Тобто конкретна ситуація аналізується, розглядається і спільними зусиллями розробляється план заходів виходу із дещо складної ситуації, задля досягнення порозуміння бізнесу і контролюючих органів.