Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває щорічна кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році

, опубліковано 23 квітня 2024 о 11:19

Фахівці Збаразької ДПІ консультують платників податків щодо особливостей декларування доходів громадян у цьому році. Так, платникам наголошують, що декларуванню підлягають доходи, отримані від осіб, що не є податковими агентами, тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи. До таких доходів належать доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам, успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини або договору дарування за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, від надання репетиторських послуг, надання послуг з обробітку землі та ряд інших.

Інспектори зазначають, що граничні строки подання декларації – до 1 травня 2024 року – у разі обов’язкового декларування доходів, а для отримання податкової знижки – до 31 грудня поточного року.. Слід пам’ятати, що податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, необхідно сплатити не пізніше 31 липня 2024 року.

Для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Крім того для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».